Hashtag: 'Франција'
Свет

„Алди“ ќе отвори 100 нови продавници во 2022

26 ное 2021
Германскиот малопродажен синџир „Алди Норд“ планира значително ширење на своето работење во Франција
Свет

Франција ќе забрани пластична амбалажа за овошје и зеленчук

12 окт 2021
Од јануари 2022 година, Франција ќе забрани пластична амбалажа за речиси сите видови овошје и зеленчук, соопшти француското Министерство...
Свет

„Данон“ ќе скрати помалку работни места отколку што планираше

04 окт 2021
Целта беше да се заштедат 1,18 милијарда долари годишно до 2023 година
Свет

„Карфур“ и „Цајо“ станаа партнери

22 сеп 2021
„Карфур“ склучи договор за партнерство со старт-апот „Цајо“, кој припаѓа на компаниите кои креираат ново искуство при доставата на...
Свет

Франција и Русија го решаваат спорот околу шампањот

20 сеп 2021
Почнувајќи од јули, сите странски добавувачи во Русија мора да го користат описот „пенливо вино“ на етикетата на шишето, а само...
Свет

„Маркс & Спенсер“ затвора повеќе од половина продавници во Франција

17 сеп 2021
„Маркс & Спенсер“ уште во април најави дека ги повлекува сите свежи производи од продавницата во Чешка
Свет

Извозот на алкохолни пијалаци го надмина претпандемското ниво

02 сеп 2021
Францускиот извоз на вино и жестоки пијалаци закрепна во првата половина од годината, надминувајќи го предпандемиското ниво од 2019...
Свет

„Карфур“ – партнер на производителите на бадеми

30 јул 2021
Француската малопродажна групација има цел да ги поддржи производителите да преминат на органско производство
Свет

Франција влезе во рецесија во првиот квартал од годинава

28 мај 2021
Ова е втор квартал по ред францускиот БДП да бележи негативен резултат
Свет

Франција ќе загуби третина од производството на вино

16 апр 2021
Владата прогласи „земјоделска катастрофа“
Свет

Произведено вино Ковид - 19

03 мар 2021
Исклучително интелегентно дизајнираната етикета е направена така да потсетува на упатствата во врска со хигиенските мерки
Свет

Проширено портфолиото на Cosmia

01 фев 2021
Малопродажниот трговец „Ошан“ лансира нова линија производи за нега на кожата под сопствениот бренд за хигиена и убавина Cosmia
Вчитува уште новости...