Локално

Симона Костадинова-Саздова: Нашиот успех се должи на врвниот квалитет

26 Jun 2024
„Горска“ успеа да прерасне во регионално препознатлив бренд, а сепак да ги задржи принципите на работа и вредностите на еден...

Марјан Стоилов: Иновација и квалитет за генерациите што доаѓаат

22 May 2024
Во годината кога се одбележуваат 100 години од постоењето на „Прилепска пиварница“, со Марјан Стоилов разговаравме за предизвиците да...

Ивица Петровиќ: Соработката со најголемите светски компании е потврда за успехот на „Алма - М“

17 Apr 2024
Имаме амбициозно реални планови, како во насока на остварување реален раст на бизнисот така и во насока на креирање органски раст кој ќе...

Марија Стојчевска: Иновативни и флексибилни кон потрошувачите и пазарот

13 Mar 2024
Компанијата „Јус МБ“ почна со работа на почетокот од последната деценија на 20 век и како што велат оттаму, почетоците биле скромни, но...

Орде Ивановски: Целиме кон иновација и премиумизација

15 Feb 2024
Во 2023 година фокусот ни беше на „будењето“ на „Бадел 1862“, т.е. повторното запознавање на македонскиот потрошувач со нашето портфолио и...

Анатол Кутревски: Силата на брендот е клучна за успехот на компанијата

27 Dec 2023
Втората генерација го продолжува успешниот бизнис, овозможувајќи ѝ на „Пекабеско“ зацврстување и напредок на работењето. За...

Дритон Заири: Се зголемува интересот за нови возила

27 Dec 2023
Повеќе од 24-годишно искуство во автомобилската индустрија е доволно долго да поразговараме со Дритон Заири, генерален директор на...

Јованка Јолеска Поповска: 20 години инвестираме во развој на локалните компании

22 Nov 2023
ПроКредит Банка на македонскиот пазар е основана пред 20 години, како германска гринфилд-инвестиција, без спојувања или преземања на...

Борис Дабевски: Се надминуваме во тоа што го правиме

15 Nov 2023
Во периодот кога се сумираат резултатите и се анализира до кој степен се исполнети целите за годинава, со Борис Дабевски, генерален...

Александра Петрова Стојчевска: Потребни се финансиски проекции и покрај кризата

18 Oct 2023
Во октомврискиот број на InStore имавме можност да дознаеме повеќе за „Пјур лајф козметик“, која на македонскиот пазар работи речиси 20...

Дејан Гроздановски: Искуството и традицијата се нашиот темел

20 Sep 2023
Ако се земе предвид дека имаме огромно искуство и традиција во оваа професија, а истовремено во работата се вклучени сите генерации од...

Кристијан Балески: Автентичноста – главен адут на нашиот бренд

30 Aug 2023
Нашиот соговорник Кристијан Балески има 10 години искуство во развој на брендови, од кои пет години e вклучен во развојот на брендот...
Вчитува уште новости...