Работење

Александар Матески: Внимателно означување на пакувањата

03 апр 2024
Дел од ознаките се задолжителни, а дел се факултативни. Во секој случај, проверката не треба да се фокусира исклучиво на задолжителните...

Иднината на магацинското работење

20 мар 2024
Целиот синџир на снабдување како индустрија е многу динамичен и е предмет на многу надворешни фактори. Затоа, круцијално за бизнисот е...

Потребни се поедноставни процедури за вработување странци

28 фев 2024
Доколку еден бизнис во Република Северна Македонија има потреба да вработи странски работник, потребно е да се соочи со повеќе...

Можно ли е да се воспостави интегрирана логистичка платформа?

15 фев 2024
Досегашната практика ни кажува дека при развој и имплементирање иновативни продукти во транспортот и логистиката речиси никогаш не се...

Дарко Васелиќ: Со имплементација до конкретни резултати

10 јан 2024
За да не изостанат резултатите, потребно е имплементацијата да биде добро спроведена и плановите доследно да се применат. Вообичаено се...

„PwC Croatia“: Имплементација на стратегија ЕСГ

27 дек 2023
Засегнатите страни во синџирот на снабдување и општеството во целина сè повеќе бараат ЕСГ да биде еден од најважните приоритети за...

Антонио Зрилиќ: Список за проверка

13 дек 2023
За да донесат најдобри одлуки при оптимизација на синџирот на снабдување, компаниите мора да се фокусираат на мрежата на синџирот на...

Дијана Кладар: Одржливоста не е само пожелна, туку и неопходна

29 ное 2023
Владите, регулаторите и потрошувачите сè повеќе вршат притисок врз компаниите да се справат со еколошките, социјалните и ризиците од...

Антонио Зрилиќ: Мајстори на синџирот на снабдување

15 ное 2023
Мајсторите на синџирот на снабдување не само што даваат примери за други компании во индустријата, туку и поттикнуваат иновации и...

Антонио Зрилиќ: Топ-листа на снабдувачи според „Гартнер“ за 2023 година

16 окт 2023
Една од најпознатите светски истражувачки и консултантски компании во областа на технологијата препознава кои компании се водечки...

Данијела Ѓуриќ: Самосвеста ги одвојува лидерите од оние што не се

04 окт 2023
Постои директна врска меѓу развојот на интерперсоналните вештини и самосвеста. Со проширувањето на самосвеста за силните страни и...

Дарко Васелиќ: Тактики на категориите производи

14 сеп 2023
Тактичкиот план има цел да постигне конкретизација на акциите што се преземаат за да се остварат зацртаните цели на категоријата...
Вчитува уште новости...