Продажба

Емир Ганибеговиќ: Една од ретките позитивни работи по пандемијата

07 сеп 2023
Прашање од милион долари: Кога е најдобро настаните да се одржат виртуелно, а кога да се одлучиме да ги одржиме физички?

Емир Ганибеговиќ: Зошто веќе немаме сила за работа и за надеж?

06 јул 2023
Дали сте успешни во работата што ја работите? Да? Или можеби не? Не мора многу да чекате за одговорот. Тоа го знаат сите од вашата околина...

Емир Ганибеговиќ: Направете промена, разбудете се!

14 јун 2023
Каде се изгубивме? Каде исчезна заедништвото во деловната средина, борбата „сите за еден, еден за сите“? Зошто толку се...

Емир Ганибеговиќ: Чиј глас се слуша на состанок?

11 мај 2023
И кога издржавме повеќе од две години стресови и животни предизвици, приспособени на новата стварност – ни дојде таа „свеќа“ на крајот...

Емир Ганибеговиќ: Чук, чук... има ли некој внатре!?

15 мар 2023
Кога искрено ќе си го поставиме прашањето: На што да го посветиме нашето (ограничено) време во животот за да оствариме најголем успех?

Категори-менаџмент во е-трговијата

01 дек 2021
Индустријата за е-трговија е огромна, а сепак функционира непречено. Тајната за тоа е во нејзиниот категори-менаџмент...

Е-продажба: Да се биде или не?

27 јан 2021
Со појавата на таблетите и на паметните телефони електронската малопродажба влезе во нова, напредна фаза...

Е-продажба: Изберете го вистинскиот партнер

07 окт 2020
Многу е важно уште од почетокот да се воспостави соработка која ќе се темели врз принципите на транспарентност и споделување на сите...

Јасни стратегии за поставување POS-материјали

16 сеп 2020
Потребно е да се воведат правила на игра кои ќе бидат познати и јасни за сите и ќе го олеснат планирањето, договарањето, па и...

Е-продажба: Препознајте ги конкурентите

29 јул 2020
Барајќи одговори на прашањата од првиот чекор, веројатно ќе сфатиме кои се нашите конкуренти во е-каналот...

Е-продажба: Изберете ги соодветните брендови

20 јун 2020
Oсновната мисија на сите партнери во онлајн-каналот е унапредување на пенетрацијата и фреквенцијата на купување...

Драгица Корењак: Како да ги задржите верните купувачи?

17 јун 2020
Продажбата е размена на енергија - добар продавач им дава дополнителна вредност на клиентите, а потоа купувачите му ја даваат таа...
Вчитува уште новости...