Македонија

„Гранд Скопје“ - главен поддржувач на Конференцијата за комерцијални недвижности

17 мај 2024
Во рамките на конференцијата, компанијат е главен поддржувач на панел дискусијата насловена „Урбанизација и урбано планирање“ и на...

„Бимилк“ го прослави Светскиот ден на семејството

16 мај 2024
. Со здружување на родителите и воспитувачите, „Бимилк“ има за цел да негува мрежа за поддршка посветена на целокупниот развој на...

„Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на своите вработени

16 мај 2024
„Алкалоид“ како компанија во чиј фокус се луѓето пред сѐ останува посветена на процесот на континуирана надградба на безбедна и...

dm дрогерие маркт организира незаборавен настан за убавина

16 мај 2024
Најголемиот европски дрогериски ланец dm drogerie markt со Школа за убавина „Арт“ организираше незаборавен настан за убавина кој беше...

Летна наградна авантура со „Веро, 400.000 денари за најсреќниот купувач

15 мај 2024
Извлекувањето на главната награда е закажано за 29 јуни, кога од сите пристигнати купони во наградната игра ќе се извлече името на...

Презентиран извештајот на „Инсајдер ИД“ и ЕБОР - „Навигација на иднината“

14 мај 2024
На презентацијата беа изнесени дел од главните заклучоци од истражувањето и препораките за развој на индустријата за широка...

Ќе се одржи фестивал на македонски домашни производи во „Дајмонд мол“

14 мај 2024
Изложувачи на фестивалот ќе бидат 15 домашни производители на традиционални прехранбени производи и пијалаци.

Во Скопје ќе се одржи „Винска школа“

14 мај 2024
Како што најавуваат организаторите, предавачите ќе бидат искусни експерти од областа на руралните политики, иновативните земјоделски...

НБРСМ предвидува раст на БДП од 2,6 отсто

13 мај 2024
Се очекува дека стапките на раст на БДП ќе изнесуваат 2,6% во 2024 година и 3,6% во 2025 година, наспроти октомвриските очекувања за 3% и 4% во 2024 и...

Вратени старите цени за осигурување при регистрација на возилата

10 мај 2024
Вратени се старите цени за осигурување од автоодговорност при регистрација на возилата.

„Тиквеш“: Интензивна соработка со лозарите за висок квалитет и напредок на лозарството

10 мај 2024
Преку интензивна континуирана комуникација и соработка, како и реализација на низа конкретни активности, винарската визба „Тиквеш“...

Уште неколку дена до втората Конференција за недвижности

09 мај 2024
Поттикнати од успехот постигнат на првата конференција, ја најавуваме втората Конференција за недвижности на 22 мај во Скопје, во DoubleTree...
Вчитува уште новости...