Актуелно

Бизнис-секторот обединет против Законот за солидарен данок

15 ное 2023
Според Сојузот на стопански комори, законот за солидарен данок е погубен за бизнисот и за стопанството, додека економскиот експерт, д-р...

Иновациите како помош за трансформација на FMCG-индустријата

08 ное 2023
Успешното искористување на нови идеи е од клучно значење за да може бизнисот да ги подобри своите процеси, да донесе нови и подобрени...

Верица Мартиновска: Мотивација за повеќе и за подобро

18 окт 2023
Нови мерки, нови даноци, нови казни. Ова се новитетите со кои нашите компании се занимаваат секојдневно, додека ние го подготвуваме 9 FMCG...

Горан Теменугов: Големото ништо

27 сеп 2023
Нашето општество е парализирано. Во исчекување дека почетокот на преговорите и самите преговори за членство во Европската Унија ќе ни...

Ивана Вукиќ: Одговорноста како составен дел на деловниот успех

20 сеп 2023
За денешните генерации е исклучително важно компанијата во која работат да биде одговорна кон сите целни групи...

Антонио Зрилиќ: Редизајн – од план до имплементација

14 сеп 2023
Откако ќе се воспостави новата организациска структура, неопходно е да се развие план за имплементација кој ќе овозможи непречена...

Почина Дејан Гроздановски, сопственик и управител на „Гроздановски ДООЕЛ“

11 сеп 2023
Последното интервју со него ќе го објавиме во изданието што деновиве ќе излезе од печат

Вештачката интелигенција е веќе дел од нашите животи - дури и кога не го знаеме тоа!!

07 сеп 2023
ВИ (вештачката интелигенција) е веќе присутна во нашиот секојдневен живот - и во моментов не е страшна, туку корисна и ни го олеснува...

Горан Теменугов: Инстант-бизниси со брзи заработки

30 авг 2023
Се работи за нашиот сè поприсутен менталитет да се задоволуваме со инстант заработка и експресно збогатување, без да водиме сметка за...

Далиборка Росиќ: Да се биде човек (на прво место)

23 авг 2023
Способноста на менаџерот да ги разбере своите подредени и да го приспособи својот стил на управување прави голема разлика меѓу тоа дали...

Инсајдер ИД: Најмногу пари се трошат за (не)прехранбени производи

09 авг 2023
За потребите на специјалното издание „Мапа на трговци“ се анализираат прашања од истражувањата „Влијанието на задоволството од...

Управување со синџирите на снабдување

26 јул 2023
Точните прогнози на побарувачката на компаниите може да им помогнат да обезбедат оптимални залихи и да го подобрат стратешкото...
Вчитува уште новости...