Регионално

Ненад Манчериќ, „Певекс“: Им нудиме севкупно искуство на потрошувачите

09 мај 2020
Може да се заклучи дека оваа состојба ни помогна да забрзаме некои активности што веќе ги планиравме, истакна Ненад Манчериќ кој веќе...

Вања Панајотова: Брендовите мораат да останат автентични и веродостојни

06 мај 2020
Во време на криза, социјално дистанцирање и економска несигурност, брендовите мораат уште повеќе да соработуваат со потрошувачите

Најпогубно за брендот е да се изневери довербата на потрошувачите

27 апр 2020
Ова не е време за агресивни комерцијални пораки, туку за пораки на емпатија и поддршка и градење на односи на солидарност

Саша Ќириќ: Не ги прекинуваме кампањите, туку ги приспособуваме

23 апр 2020
Брендовите постојано мора да инвестираат и да се стремат да бидат првиот избор на потенцијалните клиенти, особено сега во специфични...

Петар Ќорлука, „Виолета“: Ќе останат оние кои ќе се издвојат од конкуренцијата

22 апр 2020
Претходно добро позната по општествената одговорност кон заедницата, компанијата и овојпат му помогна на здравствениот систем на БиХ,...

Лејла Д. Чаиќ: Комуникацијата со потрошувачите е клучна без разлика на околностите

14 апр 2020
Приспособувањето е клучно за понатамошното работење и многу е важно да се прецизира додадената вредност на брендовите, односно да се...

Дарко Лукиќ: Во моменталната ситуација - инвестирајте во маркетинг

03 апр 2020
Брендовите треба да се однесуваат хумано и солидарно и на потрошувачите да им понудат содржина која во моменталната ситуација „остани...

Наталија Пекиќ: Семејните компании немаат многу избор

31 мар 2020
Отпорноста на компаниите генерално, е во нивната способност да ја прифатат специфичната ситуација и да преземат силни и поинакви...

ФАО: Да се зајакнат капацитетите за итна помош во храна

30 мар 2020
Главниот економист на ФАО – Максимо Тореро Кулен, ги мапира начините на кои светот може да ги ублажи шоковите врз земјоделството и...

Емил Тедески: Делењето е најважна математичка операција во бизнисот

20 фев 2020
Емил Тедески, претседателот на Управата на „Атлантик група“, во разговорот со Милан Ќулибрк зборуваше за почетоците, одговорното...

Мирослав Мишковиќ, „Делта холдинг“: Да создаваме поголем економски простор

18 фев 2020
Во организација на магазинот InStore и неделникот НИН, на 4 декември минатата година во „Краун плаза“ беше одржан првиот CEO summit, на кој...

Александра Оливера Коричи: Активно учество во животот на заедницата

19 дек 2019
Со остварен промет од повеќе од 919 милиони денари, што претставува пораст од 28,16 отсто, dm Северна Македонија е исклучително задоволна со...
Вчитува уште новости...