Регион

Пораст на приходите на „Меркатор“ и покрај пандемијата

25 сеп 2020
Приходите од продажба на групацијата „Меркатор“ во првата половина на 2020 година се зголемија за 4,4% во споредба со истиот период...

„Нестле“ ја продолжи кампањата „ЗдравоРастеме“

24 сеп 2020
Во последните 20 години, процентот на дебелина кај децата во Србија се зголеми за дури 60 отсто

Сопственикот на „Виолета“ вложува 10 милиони евра во „Ласта“

23 сеп 2020
Познатата фабрика за кекси и вафли „Ласта“ од Чаплина е пред нов почеток, по многубројните штрајкови, затворања и стечаи наназад низ...

ЕК ја одобри концентрацијата на „Фортенова група“ и „Меркатор“

23 сеп 2020
Концентрацијата ја одобрија сите национални тела, освен Комисијата за конкуренција на Србија

„Хофер“ - Словенија собра 13.000 евра за прочистување на словенечките води

17 сеп 2020
Пред претстојниот Светски ден на чистење, „Хофер“ - Словенија собра 12.907,50 евра, а средствата се наменети за словенечката организација...

Словенија го загуби „винскиот“ спор против Хрватска

11 сеп 2020
Општиот суд на ЕУ ја отфрли тужбата на Словенија против Европската комисија за „случајот теран“, поврзан со долгогодишниот судски...

„Палома“ оствари добивка од 1,6 милиони евра

09 сеп 2020
Клучен проект за работењето во иднина е поставување нови машини за производство на хартија

Франк продолжува да инвестира и во услови на пандемија

09 сеп 2020
Редовни инвестиции во производствени капацитети, ИТ системи и, во помала мера, во опрема за угостителство...

Србија: Поставени првите ознаки на домашните производи

09 сеп 2020
По поставувањето на првите ознаки, се очекува тие да бидат поставени во продавниците на „Идеа“, „Меркатор“ и „Рода“, кои работат под...

„Атлантик група“ ѝ го продаде брендот Bebi на „Нелт група“

01 сеп 2020
Станува збор за широко портфолио на производи за деца и за доенчиња кои се пласираат примарно на пазарот во Русија, каде овој бренд е...

Марин Пуцар од „Подравка“ на чело на хрватски ХУП

01 сеп 2020
Освен него, за истата функција се кандидираа и Михаел Фурјан, претседател на Управата на „Плива“ и Ренато Радиќ, ко-сопственик на...

„Конзум“ им дава слободен ден на родителите на првачиња

31 авг 2020
Оваа училишна година во многу работи ќе се разликува од досегашните, но едно ќе остане исто-родителите на првачиња вработени во...
Вчитува уште новости...