Instory

Edistraw: Македонски биоразградливи сламки што се јадат

04 Apr 2020
Радовишанецот Мирко Николовски, кој е четврта година на ФИНКИ, е креатор на Edistraw – биоразградливи сламки што се јадат

BeHealthy: Сериозно добар производ за Европа

24 Feb 2020
Стравот од неуспех создава толку добар производ, прочитавме на веб-страница на BeHealthy, што за нас беше поттик да поразговараме со...

„Биомарел шитаке“: Монсунска клима во една битолска фарма

23 Dec 2019
На почетокот од 21 век тоа што било достапно на интернет и како литература за печурките шитаке не навестувало дека ќе бидат економски...

Васил Слат: Старински рецепт од струмичкото поднебје

20 Nov 2019
Постојат различни приказни поврзани со потеклото на баклавата. Некои гастрономски историчари и експерти сметаат дека таа е по потекло...

Винарница Кувин: Префинетост на семејното вино

24 Oct 2019
Во потрага по делче од приказната за македонските вина, стигнавме до семејството Стевковски во скопската населба Ѓорче Петров, кое веќе...

Веге салати: Современите трендови ни одат во прилог

24 Sep 2019
Како резултат на зголемената побарувачка на пазарот, во тек е процес на изградба на нов погон, со кој планираме двојно поголемо...

Биоплант: Сè почнува од една луда идеја...

27 Aug 2019
Ванчо Зрнцев по професија е градежен техничар, а по вокација и електроинженер и агроном... Тој е сопственик на „Анима“, компанија што се...

Елико олива гарден: Сериозното количество е императив

21 Jun 2019
Бизнисменот Раде Петровски речиси три децении ја води софтверската компанија „Елико софт“, а веќе 12 години раководи и со градежна...

Маседониан хани: Продолжување на семејната традиција

29 May 2019
Пред неколку години во селото Ехлоец на планинскиот масив Бистра-Стогово во околината на Кичево, на местото каде што одамна изгорела...

Бонита: Семејна приказна за здрава и квалитетна храна

02 May 2019
Вашето тело е вашата најнепроценлива сопственост... Затоа, грижете се за него, рекол Џек Лалан. Оваа максима за здрав и активен живот веќе...

Биомелан: Капки преточени од плантажите на струшкото поднебје

26 Mar 2019
Од селото Драслајца, сместено во средишниот дел на Струшкото Поле, потекнува семејството на Маја Милошевска, управител на „Биомелан“....

Биовитал: Кога зрното надеж прераснува во идеја

21 Feb 2019
Ласте Младеновски, сопственик на пекарницата „Биовитал“, ни ја раскажа својата лична приказна и причината да почне со производство на...
Вчитува уште новости...