Свет

„Фич“ го намали кредитниот рејтинг за 33 земји

03 јул 2020
Меѓу земјите чијшто кредитен рејтинг е намален, меѓу другите, се и Велика Британија и Австралија

„Волмарт“ направи кина на отворено на своите паркиралишта

03 јул 2020
Во периодот од 2 јули до октомври, 160 маркети на „Волмарт“ ќе овозможат кино на отворено, со околу 320 прикажувања филмови

„Едека“ ги купува преостанатите 10% во „Нето“

03 јул 2020
Најсилниот германски малопродажен синџир во однос на пазарниот удел – „Едека“, ќе го купи преостанатиот удел од 10% во „Нето“ од...

„Амазон“ руши рекорди, Безос се збогати во кризата

03 јул 2020
Сите милијардери не профитираа од кризата предизвикана од коронавирусот

Бугарите направија робот за дезинфекција

03 јул 2020
Роботот користи UVC дезинфекциска технологија

„Крогер“ произведе тестови за Ковид-19 за домашна употреба

03 јул 2020
Здравствената единица на американскиот синџир супермаркети „Крогер“објави дека доби одобрение од Управата за храна и лекови за итна...

„Теско“ влезе во ценовна „војна“ со дисконтерите

02 јул 2020
Британските медиуми пишуваат дека во таа насока, „Теско“ ја подобри понудата на приватните трговски марки, во која можат да им понудат...

Производите Beyond Meat се достапни и во Кина

02 јул 2020
Американскиот производител на месни алтернативи, хамбургери и колбаси од растително потекло – „Бејонд мит“, воспостави соработка со...

Вредноста на е-трговијата во Германија надминува 100 милијарди евра

02 јул 2020
Првпат досега се очекува вредноста на е-трговијата во Германија во 2020 година да надмине 100 милијарди евра...

„Лореал“ ја менува ознаката „whitening“ со „glow“

01 јул 2020
Француската козметичка компанија „Лореал“ постепено ќе ја преименува ознаката на производите за избелување на кожата

„Старбакс“ запре со огласување на социјалните мрежи

01 јул 2020
„Старбакс“ запира со огласување на сите платформи на социјалните медиуми, бидејќи истражува најдобри начини за спречување на ширење...

Три трговски синџири ги раскинаа договорите со добавувачите на месо

01 јул 2020
Во оваа пандемија, месната преработувачка индустрија е под голем притисок
Вчитува уште новости...