Hashtag: 'млечни производи'
Свет

Светски млечни компании за позитивни климатски промени

04 окт 2021
Млечната индустрија има средства да намали значителен дел од емисиите, дури до 40 отсто
Свет

ЕУ подготвува промени во означувањето на храната

23 апр 2021
Европската Унија подготвува прописи со кои на производителите на прехранбени производи на растителни основа ќе им се забрани...
Свет

Француските трговци го поддржуваат млечниот сектор

05 апр 2021
„Сентрале Енвергур“, кој преговара во име на трговците „Карфур“ и „Систем ју“, склучи договор со големите производители на млечни...
Свет

„Лакталис“ ги презема млечните производи на „Крафт-Хајнц“

17 сеп 2020
Француски „Лакталис“ ја презема категоријата млечни производи од американскиот концерн „Крафт-Хајнц“ за 3,2 милијарди долари...
Регион

Хрватите ќе извезуваат млеко и млечни производи во Кина

16 апр 2019
Извозот на трајни млечни производи на кинескиот пазар е значајна деловна можност за нас, бидејќи и сега 17 отсто од волуменот на...
Instory

Лактоза Камјан: Природно, вкусно и здраво во едно пакување

14 окт 2018
Состојки за Лактоза Камјан се добиваат од сточарите, кои лично се грижат за добитокот...
Свет

„Метро“ - Бугарија воведува автентични млечни продукти

09 окт 2018
„Метро“ - Бугарија ги обновува штандовите за млечни продукти во сите 11 продавници низ државата. Асортиманот на синџирот продавници...
Свет

„Фонтера“ првпат работи со загуба

19 сеп 2018
„Фонтера“, еден од најголемите светски снабдувачи со млеко и млечни производи, ја објави првата годишна загуба во историјата на...
Македонија

Balans+ крем јогурт е новиот производ на „Бимилк“

22 авг 2018
Производителот на млеко и млечни производи „Бимилк“ го збогати портфолиото со новиот производ Balans+ крем јогурт, наменет за луѓето со...
Регион

ЕУ одобри извоз на млеко од БиХ

10 авг 2018
Европската комисија ја објави одлуката со која БиХ се најде на листата на земји А и Б на кои им е дозволен извоз на сите видови млеко и...
Македонија

Ново кисело млеко на „Бимилк“

08 авг 2018
Производителот на млеко и млечни производи „Бимилк“ го збогати портфолиото на кисело-млечни производи со уште еден освежителен вкус...
Instory

Кораб Трница: Приказна и вкус што се пренесуваат од уста на уста

19 окт 2017
Вчитува уште новости...