Hashtag: 'е-трговија'
Анализи

БРИМА: Се зголемува бројот на онлајн-купувачи

06 мај 2021
Откако се појави пандемијата, 9% од граѓаните почнале да купуваат намирници за потребите на домаќинството онлајн, додека 14% од нив и...
Анализи

Ипсос: Е-трговија или без трговија

06 мај 2021
Значењето и важноста на правилно онлајн-постоење стануваат сè поголеми затоа што се предуслов за постоење во целина. Подготвени или не,...
Актуелно

Тема на InStore: Сериозните продавачи одат онлајн

05 мај 2021
Во 2020 година се реализирани 178 милиони евра кон домашните е-трговци (од кои 11 милиони евра се со странски картички), додека во 2019...
Македонија

Колку е подготвена Македонија за е-трговија?

22 фев 2021
Од земјите во регионот, најдобро е подготвена Хрватска која е на високото 25-то место
Свет

„X5 ритеил“ е најуспешен е-трговец во Русија

19 фев 2021
Минатата година компанијата генерираше речиси 245 милиони евра промет преку интернет-каналот...
Актуелно

Стратегија: Затворајте продавници за да ја зголемите продажбата

14 јан 2021
Забрзувањето на е-трговијата фундаментално го менува моделот на малопродажниот профит
Свет

„Карфур“ се поврзува со „Гугл“

07 сеп 2020
Францускиот трговец „Карфур“ се обидува да ги зголеми операциите во е-трговијата на домашниот пазар преку партнерство со „Гугл“, за...
Свет

Уделот на е-трговијата во В. Британија достигна до 13%

05 авг 2020
Интернет-продажбата на прехранбени производи на британскиот пазар достигна до 13 отсто од вредноста на сите потрошени прехранбени...
Македонија

Во март беа отворени е-продавници колку во цела 2019 година

30 јул 2020
Министерката за финансии Нина Ангеловска, објави дека значително расте бројот на нови е-продавници и е-трансакции со ковид пандемијата
Свет

„Волмарт“ вложува 2 милијарди долари во е-трговија

21 јул 2020
Покрај тоа, трговецот најави и реновирање на околу 150 продавници, што е речиси третина од вкупната негова продажна мрежа
Свет

Вредноста на е-трговијата во Германија надминува 100 милијарди евра

02 јул 2020
Првпат досега се очекува вредноста на е-трговијата во Германија во 2020 година да надмине 100 милијарди евра...
Работење

Роберт Ц. Либ: Е-трговијата и логистичките услуги

28 јун 2020
Денес не е невообичаено што е-трговијата сочинува 8 до 10% од целосната основица на приходите на транспортните и на логистичките компании...
Вчитува уште новости...