Hashtag: 'Мапа на трговци'
Анализи

Нилсен IQ: Присуство на маркетите на ТВ

17 авг 2023
Ви претставуваме преглед на огласувањето на трговците на ТВ-станиците во Македонија. Извор на податоците е „Ниелсен аудиенце...
Свет

Себастијан Ренак: Поглед подалеку од инфлацијата

17 авг 2023
Гледајќи ја европската малопродажна мапа на FMCG-производи, што, всушност, може да очекуваме од големите трговци годинава? – Освен...
Регион

Дан & Бредстрит: Кои се најдобрите трговци во Јадранскиот Регион?

16 авг 2023
Ви ја прикажуваме листата на топ-40 трговци во Јадранскиот Регион, рангирани според вкупните приходи остварени во 2021 година. Опфатени се...
Македонија

InStore анализа: Малопродажбата на македонскиот пазар

16 авг 2023
Во финансиската анализа на InStore годинава вклучивме 34 компании што работат во малопродажба. Во изборот на компании влегоа КА, ЛКА,...
Анализи

Пикаса: „Кликот“ за трговците на социјалните мрежи

10 авг 2023
За специјалното издание „Мапа на трговци“ на магазинот InStore, „Пикаса Аналитикс“ подготви компаративна анализа за активностите и...
Анализи

Еуромонитор: Големата слика на трговијата

09 авг 2023
Трговците со стоки за широка потрошувачка го задржаа најголемиот удел во вредносната продажба, а малите локални трговци продолжија да...
Актуелно

Инсајдер ИД: Најмногу пари се трошат за (не)прехранбени производи

09 авг 2023
За потребите на специјалното издание „Мапа на трговци“ се анализираат прашања од истражувањата „Влијанието на задоволството од...
Анализи

БРИМА: Каде пазарат граѓаните?

09 авг 2023
Годинава, граѓаните почесто пазарат во супермаркети и во киосци, а помалку на пазари и во специјализирани продавници
Актуелно

Објавени Мапа на трговци и Мапа на дистрибутери

19 јул 2023
Излегоа од печат специјалните изданија на InStore и „Кликер маркетинг“ – Мапа на трговци 2023 и Мапа на дистрибутери 2023. Почна и нивната...
Актуелно

Мапирајте се во специјалните изданија на InStore за 2023

21 јун 2023
Мапа на трговци и Мапа на дистрибутери ќе бидат на вашите бироа на средината од јули, за со нивна помош да можете да донесете некои нови и...
Регион

АЕТМ: Развојот на е-трговијата во земјите од Западен Балкан

27 јул 2022
Од компаративната анализа на балканските земји може да заклучиме дека Македонците (86%) најмногу користат интернет, во Србија има...
Актуелно

МАПА НА ТРГОВЦИ: Пораст и во време на криза

27 јул 2022
Со финансиската анализа на InStore правиме пресек на малопродажбата во Македонија и ги мапираме малопродажните објекти. Вклучивме 40...
Вчитува уште новости...