Hashtag: 'трендови'
Свет

Модели за развој на логистика во 2022

03 авг 2022
Индустријата е на пресвртница и ќе продолжи да се менува во наредните години
Актуелно

Што се случува во автомобилската индустрија?

08 јун 2022
Брендовите треба да имаат контрола врз тоа во што инвестираат, што мислат луѓето за нив и дали тие перцепции се пренесуваат во...
Skopje Marketing Summit 2022

Стефан Ивановиќ: Пакувана храна – трендови за 2023

25 мај 2022
Во својата презентација на Skopje Marketing Summit, Стефан ќе даде осврт на извештајот за трендовите во 2023 година, генерално во прехранбената...
Анализи

Топ - 10 потрошувачки трендови за 2022 (втор дел)

31 мар 2022
Купувачите се менуваат. Бизнисите мора да се менуваат заедно со нив или ризикуваат да ги изгубат
Анализи

ИГД: Добрите примери на одржливост во 2021 година

22 дек 2021
Четирите тренда на одржливост се прикажани преку примери на малопродажните трговци од цела Европа...
Анализи

Големопродажните дистрибутери го креираат патот

10 сеп 2021
Поголемата автоматизација и деловниот модел насочен на купувачот ќе им овозможат на дистрибутерите не само брзо закрепнување, туку и...
Работење

Пет тренда во логистиката за 2021 година

11 авг 2021
Во 2021 година логистичките и транспортните компании мора да станат поефикасни, поодржливи и понасочени кон потрошувачите
Актуелно

Клучните пивски трендови на македонскиот пазар

02 јун 2021
Македонскиот пивски пазар се карактеризира со автентичност и долга традиција на консумација, иако не заостанува во поглед на...
Анализи

Еуромонитор: Топ-10 потрошувачки трендови за 2020 година

29 мар 2020
Две главни теми што се очигледни во потрошувачките трендови за годинава се погодноста и личната контрола...
Анализи

ИГД: Пет клучни тренда во малопродажбата во 2020 година

25 фев 2020
Користејќи го моделот „четири сили на промените“, веруваме дека трговците на мало и брендовите ќе воведат бројни иницијативи за да...
Анализи

Подгответе се за промените: Топ-5 тренда во FMCG индустријата во 2020 година

27 дек 2019
Приказните на брендовите, растителните алтернативи, одржливоста, практичната храна и авантуризмот на потрошувачот ќе бидат петте...
Свет

„Континенте“ тестира нови производи

04 окт 2019
Производите ќе ја носат ознаката Food Lab Continente
Вчитува уште новости...