Регион

„Имлек“ и „Тетра пак“ ја претставија новата Тетра топ амбалажа

17 окт 2019
Во неа во иднина ќе бидат пакувани брендовите на „Имлек“, како што се Moja Kravica, Balans+ и Jogood јогуртот

„Нектар“ основа „Не е сеедно“ фондација

16 окт 2019
Фокусот ќе биде на проекти кои би го зголемиле наталитетот во Србија, би ги вратиле децата кон природата и би им помогнало да младитѕе...

ЕБРД излезе од сопствеништвото на „Атлантик група“

14 окт 2019
Европската банка за обнова и развој (ЕБРД) ги продаде сите 66.686 акции во „Атлантик група“ во блок трансакција на загребската берза...

„Фортенова“ продава неколку компании

10 окт 2019
„Фортенова“ најави дека почна процесот на дезинвестирање на компаниите од нематичното работење

Хрватски „Певец“ ќе го смени името

10 окт 2019
Пред извесно време, компанијата ја доби правната битка против семејството Певец во судски спор што траеше четири години

Србија: „Лидл“ донира седум тони храна

10 окт 2019
Донацијата е дел од стратегијата за општествено одговорно работење на „Лидл“ - Србија, под слоганот „На пат кон утре“

ЦРНА ГОРА: Казна до 10.000 евра за продавниците што ќе работат во недела

09 окт 2019
Според новиот закон, маркетите не смеат да отворат во недела, како и на државни и на други празници

Босна и Херцеговина целосно ќе ги забрани пластичните кеси

08 окт 2019
Амбалажниот пластичен отпад во БиХ во периодот 2008-2018 година, бил по 72.820 тони годишно

Продолжува извозот на хрватски производи преку „Шпар“

04 окт 2019
Во првата половина од 2019 година големи, средни и мали хрватски производители преку „Шпар“ извезле производи во вредност од 35,03 милиони...

„Делта ДМД“ добитник на две награди од „Дијаџио“

02 окт 2019
Компанијата е добитник на две од четирите награди од „Дијаџио“ кои им се доделуваат на партнерите во кластерот „Европски партнерски...

„Adbooka“ - специјална публикација за креативната индустрија во Јадранскиот регион

01 окт 2019
Слоганот на овогодишното издание на публикацијата е „Адвертајзингот може да го смени светот!“

На вториот „Сараево халал саем 2019“ има 108 изложувачи од цел свет

27 сеп 2019
Проценките се дека светскиот халал-пазар брои повеќе од 1,5 милијарди потрошувачи
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 2234 | следни