Актуелно

И Македонија сака да се спаси од пластичните кеси

26 сеп 2019
Рестриктивни мерки се предвидени. Ние мораме да ги имплементираме препораките, немаме друг избор, велат од Министерството за животна...

Горан Теменугов: Популизам на најјако

25 сеп 2019
Поразително е што по којзнае кој пат се покажува дека незаконското работење се исплати, само треба да си факман за да не те фатат, a ако те...

Дејан Ваневски: Бизнисот се луѓето

24 сеп 2019
Мојот совет за компаниите е да се стремат кон тоа соработката да се заснова на долгорочно партнерство, не само кон краткорочни зделки, а...

Зоран Богетиќ: Неопходна е брза и ефикасна реакција

18 сеп 2019
Сомнителна е моменталната слава на актуелната практика на менаџментот на синџирот за снабдување. Потенцијалот на добрите деловни...

Инвестиции: Нова фабрика на компанијата „Тиамо“

11 сеп 2019
Новата инвестиција на „Тиамо“ е фабрика за преработка на месо и месни производи, на површина од 3.000 квадратни метри, која е лоцирана...

Горан Теменугов: Лав или глушец

04 сеп 2019
Нефункционирањето на правната држава и неказнивоста на криминалците се премногу длабоко навлезени. Мора да се направи драстичен рез и...

Се готви закон за вишоците храна: Бизнисот бара јасни правила

20 авг 2019
Со законот (Собранието би требало да го усвои до крајот на годинава) ќе се стимулираат, но на некој начин и ќе се обврзуваат компаниите да...

Горан Теменугов: Рекорди

19 јун 2019
Што е сигурно? Што би рекле Американците - само смртта и обврската да се плати данок. Кај нас, освен смртта, сигурни се уште две работи...

Мислења и коментари: ЕУ дава пари, компаниите не можат да ги земат

18 јун 2019
Од расположливите 80 милијарди евра преку Програмата Хоризонт 20-20 во земјава завршиле само 7 милиони евра. Преку инструментот наменет за...

Мислења и коментари: Успешна компанија не штеди на едукацијата на вработените

29 мај 2019
Шест најскапи збора во бизнисот се: „ Ние тоа секогаш така сме го правеле“

Горан Теменугов: 420 милиони „кркушки“

22 мај 2019
Од 2015 до 2018 година, иако биле испланирани со буџетите, Македонија не успеала да потроши 556 милиони долари за проекти од...

Мислења и коментари: Социјалните претпријатија го менуваат бизнис - светот

23 апр 2019
На ниво на ЕУ, во социјални претпријатија работат 15 милиони работници. Во Македонија има неколку убави приказни, но порастот на...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 189 | следни