Човечки ресурси

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Како да унапредите некој што не сака унапредување?

26 сеп 2019
Како одлуката за развој и напредување да ја направите на задоволство на двете страни? Како да имате консензус или парламентарно...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Целта е сè и сè е цел

20 авг 2019
Ако знаеме каде одиме и зошто, тогаш можеме да управуваме со патувањето. Ако притоа наидеме на препрека која не можеме да ја отстраниме,...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Тргнуваме десно, па сите одиме лево

19 јун 2019
Комуникацијата е мајка. И татко. И брат. Сè. Ако не кажете што очекувате, не можете ни да го добиете очекуваното. Ако мислите дека се...

Ениса Селмановиќ - Салкиќ: А, зошто јас?

25 апр 2019
Има еден одговор што секогаш е погрешен – затоа што јас така кажав

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Промените доаѓаат! Спасувајте се, кој може!

20 мар 2019
Промените секогаш се добри. Дури и кога се лоши - добри се. Бидејќи тогаш ја пуштаат природната селекција да ја одработи својата работа,...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Сево ова е наше!

19 фев 2019
Ако одите чекор понатаму и им кажете дека ќе го поделите со НИВ тоа што ТИЕ го заработија за фирмата, тогаш ќе се потрудат не само да ја...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Планирање на времето

10 дек 2018
Велат, денот треба да се планира, да се стави на хартија, да се внесе во некоја апликација, да се изрезба во камен. Што било. И тогаш тој...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Почнав тоа и тоа…

12 ное 2018
...ама ништо не завршив. Вака почнуваат тажни приказни, но оваа не е една од нив... Главно, сите ја имаме таа манија, да почнеме илјада...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Парите или светилката?

12 окт 2018
Лежете и размислувајте што да направите што уште никој не го направил. Што да се поправи, да се преправи, да се изгради од темел? Каде да...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Зошто љубовта не е еднаква кон сите?

10 сеп 2018
Од перспектива на вашиот бизнис разгледајте зошто некој ви е важен за компанијата. Дали ви е важен некој што носи резултати, еднакви на...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Колку високо може да летаме?

09 авг 2018
Целите треба да бидат амбициозни и да нѐ мотивираат да го дадеме најдоброто од себе, но тие треба да бидат и реални. Кога планираме и...

Ениса Селмановиќ-Салкиќ: Одмори се, заслужи!

28 јун 2018
Откога постојат светот и векот, во период кога имаме најмногу работа - најмногу се одмара. Работа имаме преку глава, а ни недостигаат...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 21 | следни